Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alan Okullara Başvuru Kılavuzu Yayınlandı

Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile mûsikî, hafızlık, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine yetenek sınavı puanına göre öğrenci alınmasına ilişkin usul ve esasları içeren başvuru kılavuzu yayımlandı.

Buna göre yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara başvurular, 27 Haziran- 6 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Adayların yetenek sınavı giriş tarihleri ise 9 Temmuz'da ilan edilecek. Yetenek sınavlarının yapılması ve sonuçların sisteme girilmesi 10-16 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Merkezî yerleştirme sonuçlarına göre asıl ve yedek listeleri 17 Temmuz tarihinde ilan edilecek. Asıl listeden kazanan adayların kesin kayıtlarının yapılması 17-19 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Ek yerleştirme

Kayıt hakkı kazanamayan adaylara yönelik ek yerleştirme için boş kontenjanlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek. Boş kontenjanlar için 7-11 Ağustos tarihler alınacak, Boş kontenjanlara yerleştirme sonuçları ise 14 Ağustos'ta duyurulacak. Ek yerleştirme sürecinde kayıt hakkı kazananların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

27.06.2023 186

Kaynak: https://www.meb.gov.tr/yeteneksinaviileogrencialanokullarabasvurukilavuzuyayimlandi/haber/30285/tr