Yabanci Dil Agirlikli Proje Sınıfı Uygulama Bilgilendirmesi

Yabanci Dil Agirlikli Proje Sınıfı Uygulama Bilgilendirmesi

Ortaokul 5. sınıf kayıt  işlemleri (ikametkah/adres) dikkate alınarak sistem/Bakanlık tarafindan otamatik olarak yapilmaktadir. Okullarda kayıt işlemleri yapilmamaktadir. E-okul sistemine öğrenci T.C. kimlik no , öğrenci okul no, girilerek öğrencinin hangi ortaokulda eğitim göreceğini sitem üzerinden öğrenebilir. ( https://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/MEM/IOM00009.aspx )

Covit-19 salgını nedeniyle Bilim Kurulunun önerisi, Bakanlığımızın kararıyla  uzaktan eğitimin 31 Ağustos tarihinde başlanmasına,  2020-2021 eğitim öğretim yılı 21 Eylül tarihi itibariyle de YÜZYÜZE eğitimin başlanma kararı kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Yabancı dil sınıflarının belirlenmesi için daha önceki yıllarda sinav yapılarak seffaflik, adil ve hakkaniyet ölçüsünde siniflar belirlemekteydi. Pandemi süreci nedeniyle bakanlığımızın 31 Ağustos'ta uzaktan, 21 Eylül'de yüzyüze eğitime geçilmesi kararı sonrasında bakanlığımızın YÜZYÜZE başlayana kadar Yabancı Dil Ağırlıklı Proje Sınıfı Uygulamasını durdurması kararı nedeniyle öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecinde mağduriyet yaşamaması için Alfabetik sıraya göre sınıflar belirlenmiştir.

           Bakanlığımız Yabancı Dil Sınıfı Uygulamasını Tamamen Kaldırmadığı sürece Okulumuzda Y.D. Ağırlıklı Proje Sınıfı uygulaması devam edecek olup, şeffaflık va hakkaniyet esaslı olması, sınıfların homojen dağılımının sağlanması için okulların yüzyüze başlayacağı 2.günü sınav yapılarak, kalıcı sınıflar siz değerli öğrenci ve velilerimize okul web sitesinden duyurulacaktır.

Proje Sınıfı kitapları okul aile birliğimizin ilgili kararı gereği İngilizce zümre toplantısında belirlenen (Oxford, Cambridge, yds vb.) şekilde ücretleri mukabilinde alınacaktır. Proje sınıfını istemeyen öğrencimizin yerine not ortalamasina gire belirlenen sıradaki öğrenci, velimizin izniyle alınacaktır. Z Sistemine göre belirlendikten sonra ve okul web sitemizden duyurulacaktır.

Homojen (yakın değerlere sahip) ve şeffaflık ilkesine göre sınıflarımızın belirlenmesinden sonra, sınıflar arası geçiş taleplerine ikiz kardeşler hariç, KESİNLİKLE izin verilmeyecektir. ( Okul rehberlik servisimizin önerisi, disiplin kurulumuzun kararı ve okul müdürünün onayı ile sınıf değişikliği hariç)

 

Covit-19 salgının bir an once son bulmasını niyaz eder, Temizlik-Maske-Mesafe kurallarına uyulmasini rica ederiz.

18.07.2020 1353