Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Bilgilendirmesi

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Bilgilendirmesi

Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında yapılacak olan ve 8'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav, 5 Haziran 2022 Pazar günü tüm sınav merkezlerinde saat: 09:30 ve 11:30'da olmak üzere iki oturum hâlinde gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerimiz bakanlığımızca gönderilen, okul idaresince duyuru panosuna ve okul web sitesinde yayınlanan oturma düzenine göre sınav salonu ve sıralarına oturacaktır. 

Sınav günü okula CEP telefonu, Akıllı Saat vb. elektronik aletler kesinlikle GETİRİLMEYECEKTİR.

Öğrencimizin yanında ( Kimlik belgesi , kalem, kalemtraş veya uç, silgi ve su) bulundurabilecektir.

Sınav giriş belgesi okul idaresince 1 gün öncesinde öğrencilerin sınav sıralarında hazır bulunduracaktır. Öğrencilere verilmeyecektir.

Öğrencilerimiz yaşına ve genel ahlaki değerlere uygun olması koşuluyla serbest kıyafet ile okula gelebilecektir.

Sözel bölüm bittikten sonra öğrencilerimiz okul bahçesinde bulunacaktır. Öğrencilerimizin okul bahçesinden ayrılmasına izin verilmeyecektir.

Sınav soru kitapcıkları 1 gün sonrasında öğrencilere teslim edilecektir.

Öğrencilerimizin dikkatinin dagilmamasi amacıyla öğrenci velilerimizi sınav günü okul bahçesine girişine izin verilmeyecektir.

Öğrencilerimiz sınavlar (sayısal-sözel) tamamen bitmeden okuldan ayrılamasına izin verilmeyecektir

Okul kantinleri sınav günü kapalı olacaktır.

Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Okullara Öğrenci Seçme Sınavına katılacak tüm öğrencilerimize şimdiden zihin açıklığı ve başarılar dileriz.

 

24.05.2022 834

SINAV TARİHİ VE SAATLERİ: 5 Haziran 2022 Pazar günü tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum saat 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacaktır.

Merkezî Sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

SINAV BİLGİLERİ: Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir

SINAVA GİRİŞ: Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler, birinci oturum için en geç saat 09.00 ve ikinci oturum için en geç 11.10'da sınava gireceği binada salonlara alınmak üzere hazır bulunacaktır.

Öğrenciler, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) kontrol edilerek sınava alınacaktır.

Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartında fotoğraf bulunması şartı aranmayacaktır.

Öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

Okula cep telefonu getirilmesi kesinlikle YASAKTIR.
Öğrencimiz okula gelirken yanında TELEFON GETİRMESİNE Lütfen İZİN VER!ME!YİNİZ.