Nöbetçi Öğrenci Talimatı Yayınlandı

NÖBETÇİ ÖĞRENCİ TALİMATNAMESİ

1.     Okul İdaresi bilgisi dışında, haber vermeden görev yerini terk etmez.

2.     Sabah en geç 08.40'ta görev yerinde olur.

3.     Yemek, lavabo vs. İhtiyaçları için gittiğinde yerine diğer nöbetçi öğrenci bakar.

4.     Sabah sınıf defterlerini sınıflara dağıtır. Akşam saat 15.05 'te sınıflardan sınıf defterlerini eksiksiz bir şekilde toplar ( M. Yardımcısı katında bulunan nöbetçilerden birisi B/Blok, diğeri A/Blok) , müdür yardımcısı odasına bırakır.

5.     Öğrenci velilerinin çocuklarına verilmek üzere bıraktıkları eşyaları, öğrencinin adını ve sınıfını not ederek teslim alır. Teneffüs zili çaldığında emanet verilen eşyayı teslim eder.

6.     Ders saatleri içinde hiçbir öğrenciyi müdür ya da müdür yardımcısının bilgisi olmadan çağırmaz, dersi bölmez.

7.     Velilerin teslim ettiği rapor vs. evrakları teslim alır, müdür yardımcısına teslim eder.

8.     Teneffüslerde sorumlu bulunduğu katın güvenliğini kontrol eder.

9.     Her gün 6.  Ve 7. Sınıflardan ikişer öğrenci sınıf liste sırasına göre nöbetçi olur.

7. sınıf nöbetçilerinden birisi (erkek öncelikli) ön kapıda (Ana Giriş Kapısı-Demir Güvenlik Kulübesi), birisi arka kapıda (Tren Yoluna bakan Giriş kapısı – PEN Güvenlik Kulübesi) nöbet tutar.
6. sınıf nöbetçilerinden birisi öğrenci işleri müdür yardımcısının katında, birisi müdür odasının bulunduğu katta nöbet tutar.

ANA GİRİŞ KAPISI NÖBETÇİSİNİN GÖREVLERİ

1.     Ders saatleri içinde izin kâğıdı olmayan hiçbir öğrencinin dışarı çıkmasına izin vermez. İzinsiz çıkan öğrencilerin ismini alıp müdür yardımcısına bildirir.

2.     Öğrenci velilerinin verdiği eşyaları, öğrenci bilgisini not ederek teslim alır; öğrenciye teslim edilmek üzere A Blok nöbetçisine teslim eder.

3.     Okul içine girecek olan araç olduğunda yardımcı personele bilgi verir.

TREN YOLUNA BAKAN GİRİŞ KAPISI NÖBETÇİSİNİN GÖREVLERİ

1.     08.40' ta görev yerinde olur. 09.05 'te kapıyı kapatıp öğrenci işleri müdür yardımcısının odasının önünde olur.

2.     Teneffüslerde diğer nöbetçiyle birlikte A Blok giriş çıkışlarını düzenler.

3.     Tren Yolu Giriş Kapısı sorumlusu 12.10 'da arka kapıdaki görev yerine gider. Öğlen zili çalmadan hiçbir öğrencinin dışarı çıkmasına izin veremez. İzinsiz dışarı çıkan öğrencilerin bilgisini alır, müdür yardımcısına bilgi verir. 13.20'da kapıyı kapatır.  A bloktaki görev yerine döner. 15.20'de arka kapıdaki Arka kapıda olur. Çıkış zili çalmadan hiçbir öğrencinin dışarı çıkmasına izin vermez. Çıkış zili çaldıktan 5 dk. Sonra arka kapıyı kapatır, nöbetçi kartını teslim eder.

Tren Yolu Kapısı Açma-Kapama Zaman Çizelgesi
Sabah 08.40 ile 09.10 arasında (³⁰ dakika)
Öğleden önce 12.20 ile 12.30 arasında (¹⁰ dakika)
Öğleyin 13.00 ile 13.15 arasında (¹⁵ dakika)