2022 Yılı Eş Zamanlı Tahliye Tatbikatı Bilgilendirmesi

2022 Yılı Eş Zamanlı Tahliye Tatbikatı Bilgilendirmesi

 2022 Yılı Eş Zamanlı Tahliye Tatbikatı...

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 04 Mart 2022 Saat 11.30'da tüm yurtta ve okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirilecektir. 

Tatbikatta dikkat edilecek hususlar...

 

Saat 11.30 da tüm ogrencilr sınıfta bulunacaktır. (11.20 de ders bitiş zili calmayacaktir.) 10 dakika süresince (11.20 ile 11.30 arasi) öğrencilerimize deprem anında, sonrasında ve sınıf-okul binasini boşaltma bilgilendirmesi yapilacaktir.

A. Saat 11.30 de ilk (1) siren çaldığında öğrenciler çök-kapan-tutun hareketi yapacaktır. 

B. Ikinci (2) Siren sesi ile birlikte öğretmenimiz tarafından sinif içinde öğrenciler tekli sıra oluşturulacak ve kat sorumlusu öğretmenlerimizin talimatı beklenecektir.

C. Her binada da Zemin kattan başlanarak Kat sorumlusu öğretmenlerimizin talimatı ve yönlendirmesi ile her sınıfın sınıf çıkışında (yerde) bulunan tahliye yönünü gösteren sarı ok işareti yönünde  koşuşturmadan, elle kafanın üstünde, ders öğretmenimiz rehberliğinde merdivenlerin duvar kenarından okul binası bosaltilacaktir. 

D. Okul bahçesinde bulunan basketbol potalarindaki sınıf bazlı (5.Siniflar, 6.siniflar, 7.siniflar, 8.siniflar) toplanma alanında öğretmenlerimiz önderliğinde toplanilacaktir. 

E. Toplanma Alanında ilk olarak Tatbikat sırasındaki ders öğretmenimizce Sivil Savunma kulübü sorumlu öğretmenlerimize 

(5. ve 6. sınıflar Yasin Coşkun Bey'e), 

(7. ve 8.Sınıflar Serdar Akar Bey'e) toplanma alanı yoklama bilgileri verilecektir.

 

Tatbikatta hız değil, güvenlik ön planda olacaktır.

 

 

Tatbikat sonrasında okul bahçesinde kısa bir Sivil Savunma programı sunumu yapılacaktır.

 

 

 

Depreme Okulda Yakalananlar Ne Yapabilir?

  1. Öncelikle sakin kalmaya çalışın.
  2. Sarsıntı süresince sağlam bir nesnenin yanında ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketini uygulayarak hedef küçültün.
  3. Sarsıntı bittiğinde okulu tahliye edin.
  4. Önceden belirlenen tahliye güzergâhında, öncelik ve sınıf sırasına göre tek sıra halinde dışarıya çıkın ve tahliye sırasında öğretmenlerinizin yönlendirmelerine uyun.
  5. Okuldan çıkarken Acil Çıkış Merdivenlerini veya okul merdivenlerinin duvara yakın tarafını kullanın. Başınızı kitap veya ellerinizle koruyun.
  6. Okul Afet ve Acil Durum Planında belirlenen "Acil Durum Toplanma Alanında" her sınıf kendi içinde halka oluşturacak şekilde bekleyin.

03.03.2022 437