2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulumuz Yapılmıştır

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulumuz Yapılmıştır

Genel Kurulumuzda Gündem Maddeleri Doğrultusunda Görüşülen konular ve Alınan kararlar siz değerli velilerimizin bilgisine sunulmuştur.

 

25.10.2017 923

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

SALİHLİ MİLLİ EGEMENLİK ORTAOKULU

OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI

 

TOPLANTI TARİHİ  : 24/10/2017

TOPLANTI SAATİ    : 19:30

TOPLANTI YERİ      : Okul Zemin Kat Koridoru

 

GÜNDEM MADDELER:

 

GÜNDEM MADDELERİ:

1. Açılış ve Yoklama

2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı,

3. Divan Oluşturulması ve Yazman Seçimi,

4. Okul Müdürü Muhammet DEMİR'in Konuşması,

5. Okul Rehber Öğretmeni Ayben Demirkaya'nın Konuşması

6. Mehmet Önder Karacaoğlu'nun Yenilenen müfredat tanıtımı

7. Yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporlarının Görüşülmesi ve İbrası

8. Yeni Yönetim ve Denetim Kurulunun Seçimi

9. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Tahmini Bütçenin Görüşülmesi ve Onaylanması

10. İhtiyaçların Giderilmesinde Yönetim Kurulunu Yetkilendirmek

11. Dilek ve Temenniler,

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

 

1-2 Açılış-Gündem Maddelerinin okunması ve İlaveler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,

Milli Egemenlik Ortaokulu 2017-2018 Eğitim öğretim yılı okul aile birliği toplantısı daha önceden belirlendiği tarih olan 24 Ekim 2017 Salı günü saat 19:30 da başladı. Gündem Maddelerinin okunması ve İlave edilecek konular belirlendikten sonra, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları ile ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak toplantının verimli geçmesi dilekleri ile toplantıya başlanıldı.

 

3- Geçici Divan Teşekkülü (Başkan ve Yazman seçimi),

Milli Egemenlik Ortaokulu 2017-2018 Eğitim öğretim yılı okul aile birliği toplantısı için Geçici Divan Kuruluna Başkan ve Yazman seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucu, Geçici Divan Kurulu Başkanı olarak Ahmet KURUM seçildi. Yazmanlığı ise okulumuz Türkçe öğretmeni Yeliz GÖKÇEN ile Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Kemal Ulvi ÇELİK seçildi.

 

4 - Okul Müdürü Muhammet DEMİR'in Açılış Konuşması,

Okul Müdürümüz Muhammet DEMİR açılış konuşmasını yaptı. Toplantıya katılarak desteğini sunan, fikir ve eleştiri hakkını kullanan, yeni yönetim kurulunu oluşturan, denetleme gücünü kullanmak için katılım gösteren tüm velilerimize hoş geldiniz diyerek konuşmasına başladı. Okulumuz önceki yılı 2015-2016 yılını 748, 2016-2017 eğitim-öğretim yılını 972, 2017-2018 yılında ise 980 öğrenciye ulaşmıştır. Okulumuz adrese dayalı kayıt sistemi üzerinden gelen kayıtları kabul etmekte ve öğrenci sayımız her geçen yıl artmaktadır. Bunun en büyük etkeni okulumuzun genç ve tecrübeli kadroyu harmanlamış olması ve özverili bir şekilde çaba gösteren kadro ile eğitim-öğretim sürecini yönetmesidir.

Okul kadromuza yeni katılan Müdür Yardımcısı Rasül Ay Bey, Matematik Öğretmeni Hasan Hüseyin Uslu, Sosyal bilgiler Öğretmeni Kader Sandallı ve Mehmet Sağsöz, Görevlendirme ile çalışan Meliha Kanar, Muammer UŞAK, Serkan Bey ve Cemile Ünkaya öğretmenlerimize hayırlı olsun der, görevlerinde başarılar dilerim dedi.

 Okulumuzun fizikî şartlarının da bu başarıya uygun olması için birçok alanda yenilikler ve düzenlemeler yapılmıştır. Okulumuz her açıdan özel okullarla rekabet edebilecek kapasiteye sahiptir. Okulumuz birçok eksiğini tamamlama çabası içerisindedir. Okulumuz oyun sahasının C-20/25 betonlanması, Öğrenci girişlerinin Sensörlü Kapıya dönüştürülmesi ve diğer çalışmalar tamamen Okul Aile Birliği kaynakları ile yürütülmüştür dedi. Yeni seçilecek Okul Aile Birliğine de büyük işler düştüğü, özellikle öğrenci giyinme-soyunma odaları, kantin ve konferans Salonu ihtiyacının ivedilikle çözülmesi gereken sorun olduğu iletilecektir dedi. Eğitim öğretimde hedeften başarının sağlanması için anne ve babalara düşen önemli görevlere değindi. Eğitim sadece okulla sınırlı değildir. Okul-Öğrenci-Veli üçlü sacayağını oluşturmaktadır. Bu üç unsur eşgüdüm içinde yürütülmesi başarı için çok önemlidir. Öğrencilerimizin güvenliği amaçlı olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzce İŞKUR üzerinden Güvenlik Görevlisi görevlendirilmiştir. Güvenlik amaçlı olarak girişlerde Güvenlik Görevlisi arkadaşımız tarafından karşılanacaksınız ve dersliklere girişler kontrollü şekilde yapılacaktır.

Okul Müdürü; Muhammet DEMİR: Milli Egemenlik Ortaokulu Okul –Aile Birliği yönetim kurulu üyelerini kürsüye davet etti.

      Okul Müdürü; Muhammet DEMİR yaptıkları çalışmalarda, gösterdikleri gayretlerinden dolayı birlik üyelerine teşekkür etti. Yeni seçilecek Okul_Aile Birliği yönetimine şimdiden teşekkür ediyorum.

Okulumuzda hafta boyu DYK kurslarımız yoğun şekilde devam etmektedir.

      Okulumuz rutin harcamaları devam etmektedir. Ayrıca bu sene okulumuzun arka tarafında bulunan eski ilave binanın revize edilerek kullanıma açmayı hedefliyoruz.

      Katılımınızdan dolayı siz değerli velilerimize teşekkür ediyorum dedi.

 

5- Okul Rehber Öğretmeni Ayben DEMİRKAYA'nın Konuşması

      Okulumuz Rehber Öğretmeni Ayben DEMİRKAYA okul idaresine ve yapılan çalışmalarda katkı sağlayanlara teşekkür etti. İhmal ve istismar konulu sunum ve konuşmasını yaptı.

Öncelikle hepiniz hoş geldiniz.

      Bu akşam bakanlığımızda rehberlik genel hedefleri arasına koyduğu İHMAL VE İSTİSMAR konusuna değineceğim. Bu sene bu iki kelimeyi sıklıkla tekrarlayacağız. Çünkü çocuklarımızı maruz kaldıkları olumsuzluklardan uzak tutmak, korumak amacıyla bu konuda daha bilinçli hareket etmeliyiz ve bu konuda aile ile okul işbirliği gerçekten büyük önem taşıyor dedi.

      İhmal ve İstismar denilince birçok kişinin aklına 'cinsel istismar' konusu geliyor olabilir. Ama günümüzde baktığımızda çocuklarımızın en fazla maruz kaldığı ihmal ve istismar örneği Teknoloji alanında gerçekleşiyor. Gerek sosyal medyan ın ebeveyn kontrolünden uzak kullanılması, gerek bilgisayar kullanımı konusunda sınır konulmaması da bu konu kapsamında yer almaktadır. Çocuğumuzun bilgisayar başında geçirdiği süreyi kısıtlamak, internet bağlantısı olan bilgisayarınızı ortak oturma alanına koymak, fotoğraf ve bilgi paylaşımı konusunda çocuğu bilinçlendirmek ailelerin alabileceği tedbirler arasında yer alıyor. Bunun yanında çocuğumuza mahremiyet eğitimini aile içinde kazandırmakta alınabilecek tedbirler arasındadır.

İhmal ve istismar konusuyla ilgili eğitici bir videomuz var, hep birlikte izleyelim. Sene boyunca bu konuyla ilgili bilgilendirme çalışmalarımız devam edecek dedi.

6. Mehmet Önder Karacaoğlu'nun Yenilenen müfredat tanıtımı

      Bu yıl 5. Sınıflar yenilenen öğretim programına başladılar. Diğer sınıflar önümüzdeki yıldan itibaren kademeli olarak yeni programa dahil olacaklar. Özellikle Değerler Eğitimi derslerin içeriklerine dahil edilecek. Sosyal içerikli derslerde kazanımlar arası geçişler olacak. Yeni müfredat çoculcu olduğu verilere göre 70 milyon vatandaşın inceleme ve görüş bildirdiği bir müfredat olduğu bilgisini paylaştı. Yeni müfredat ile ilgili sunum yaparak konuşmasını tamamladı.

 

7- a) Okul Aile Birliği Faaliyet Raporunun okunması, OYLANMASI

Divan kurulu başkanı Ahmet KURUM  "Şimdi Okul Aile Birliği Başkanı Sevgi Yurt AKDAYI'nın rahatsızlığı nedeniyle Okulumuz Teknololji Tasarım Öğretmeni Reyhan GÜREL tarafından 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Ek:1 Faaliyet Raporu okuyacak ve oylanacaktır. Oylamada; bu faaliyetlerin hayata geçirildiği ve dekontların dosyalandığına dair doğruluğu onaylanacaktır." Dedikten sonra. 2016-2017 Eğitim öğretim yılı Milli Egemenlik Ortaokulu Okul–Aile Birliği yönetim kurulu faaliyet raporu (Ek:1) okunarak oylama sunuldu. Oylama sonucu: Genel Kurul tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

 

    b) Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu Raporunun okunması, OYLANMASI

Divan kurulu başkanı Ahmet KURUM  : "Şimdi Okul Aile Birliği Denetim Kurulu: okulumuz İngilizce Öğretmeni Bilal ÇAKIRtarafından 2016 - 2017 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Ek:2 Denetleme Kurulu Raporu okunacaktır." dedikten sonra,

Denetim Kurulu adına; Bilal ÇAKIR tarafından, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Ek:2 Denetleme Kurulu Raporu okundu. Oylama sonucunda: Genel Kurul tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

8- Yeni Yönetim ve Denetim Kurulunun oluşturulması,

            Divan kurulu başkanı: Ahmet KURUM  "Şimdi de 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Yeni "Yönetim Kurulu" ve "Denetleme Kurulu" oluşturulması için seçim yapılacaktır."

            Divan kurulu başkanı: Ahmet KURUM  Okul Aile Birliğinin Madde 12 (1) Yönetim kurulu, sadece anne veya baba olan veliler ile istemeleri halinde okul yaptırarak Bakanlığa bağışta bulunan hayırseverler arasından seçilen beş asil, 5 yedek  üyeden oluşur." Diye velilerimizi bilgilendirdikten sonra,

Divan kurulu başkanı: "Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 12.Maddesi gereği "Yönetim Kurulu Üyeleri" seçimi yapılacaktır. Velilerimizden 5 asil 5 yedek üye seçilecektir. Ya da bir önceki yönetim kurulu görevine devam etmek isterse yeniden aday olarak seçilmeleri gerekiyor diye velilerimizi bilgilendirdi. Aday olmak isteyen velilerimizin isimleri alındı.

 

5 TANE ASİL VELİ :

1-                 Canan ÇALIŞKAN  

2-                 Betül ÇETİN 

3-                 Birol SEZEN 

4-                 Perihan ACAR 

5-                 Emine BOZKURT 

 

5 TANE YEDEK VELİ :

1-      Gülden IŞIK

2-      Emine DEMİRDÖĞEN 

3-      Aytül VURAL 

4-      Vedia BOZKURT 

5-      Şerif SARIDOĞAN

 

Yapılan oylama sonucunda yukarıda isimleri yer alan velilerimiz 2017-2018 Eğitim öğretim yılı için, Milli Egemenlik Ortaokulu Okul –Aile Birliği asil ve yedek üyeliklerine oybirliği ile seçilmişlerdir.

Divan kurulu başkanı: "Yönetim Kurulunun İlk Toplantı Tarihi :31/10/2017 Salı Günü Saat 11:00'da Okulumuzda yapılacaktır. "diye hatırlatmada bulundu.

Divan kurulu başkanı: Okul Aile Birliği Madde 14(1) Denetleme kurulu, genel kurulca seçilen bir veli ve öğretmenler kurulunca seçilen iki öğretmen olmak üzere üç asıl ve üç yedek üyeden oluşur. Asıl üyeler genel kuruldan sonraki ilk hafta içinde toplanır ve üyeler arasından bir başkan seçerek görev ve iş bölümü yapar.

Divan kurulu başkanı: "Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 14.Maddesi gereği Denetleme Kurulu Üyeleri seçilecektir. Okulumuzdan Denetleme Kurulu üyesi öğretmen arkadaşlar, Eğitim-Öğretim Yılı başında yapılan "Öğretmenler Kurulunca seçilmiştir. Aday olmak isteyen velilerimiz varsa isimlerini alalım" dedi. Yapılan oylama sonucu denetleme kurulu aşağıdaki gibi oluşmuştur.

 

1 TANE ASİL VELİ       : Hüseyin KALKAN

1 TANE YEDEK VELİ    : Muhterem ÇAKMAK

 

ÖĞRETMEN       1) Hasan KAHVECİ                

ÖĞRETMEN       2) Hasan Hüseyin USLU                 

 

Divan kurulu başkanı: "Denetleme Kurulunun İlk Toplantı Tarihi: 30/10/2017 Pazartesi Günü Saat:15:30'da Okulumuzda yapılacaktır."

 

9- Tahmini Bütçenin okunması ve okunması, OYLANMASI

            Divan kurulu başkanı ,"Şimdi Tahmini Bütçe Ahmet KURUM  tarafından okunacak ve oylanacaktır.

"2017-2018 Eğitim öğretim yılı Tahmini Bütçe (Ek:3), Ahmet KURUM  tarafından okundu.

Oylama sonucu: 2017-2018 Eğitim öğretim yılı Tahmini Bütçe oybirliği ile kabul edildi.

     

10- Yeni Yönetim Kuruluna harcama yapabilmesi ve bağış toplanabilmesi için Genel Kurula yetki verilmesi ve OYLANMASI

Divan kurulu başkanı: "Şimdi de Yeni Yönetim Kuruluna harcama yapabilmesi ve bağış toplayabilmesi için yetki verilmesi ve oylanması gerekmektedir." Yapılan oylama sonucu: Yeni oluşturulan Yönetim Kuruluna harcama yapabilmesi ve bağış toplayabilmesi için yetki oybirliği ile yetki verildi.

 

11- Dilek ve temenniler

Okul Müdürü Muhammet DEMİR, okul aile birliğine yapılan tüm bağışlar, okulun ihtiyaçları doğrultusunda genel kurul ve denetleme kurulu kontrolleri altında kullanılmaktadır. Okulumuzun başarısı için sizlerin desteği gerekiyor. Bu noktada yapılan çalışmaların takdirini sizlere bırakıyoruz. Gereken hassasiyetin gösterileceğine inanıyoruz. DYK kurslarımız için yapılan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Haftanın her günü okulumuzda kurs yapılmakta, sınavlar uygulanmaktadır. Bunlar için yapılan fotokopi vs. maliyeti on binlerce lira tutmakta ve tamamen bu imkânlarla karşılanmaktadır. Tuvalet temizliği, sınav, fotokopi, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, Elektrik, klima bakım onarımı vs. harcamalar için bu bağışlara ihtiyaç duymaktayız. Ayrıca okulumuzun en büyük ihtiyacı olan giyinme odaları için büyük bir maliyet ortaya çıkmakta ve bunun giderilmesi için bu kaynaklara ihtiyaç duyulmaktadır. Okul Gezilerinin okulumuz gezi kulübünün çalışmaları ile yapılacağı bilgisi verildi.

 Yeni yönetim kurulu üyemiz Canan ÇALIŞKAN  Yemekhane yapılacak mı diye soruldu?

Cevaben Muhammet DEMİR: Okulumuzun arka tarafında bulunan eski binamız revize edildikten sonra gerekli çalışmalar yapılacaktır. Yenilenen binamızda yemekhane yapılacaktır.

 

........................tarafından Deneme sınavları yapılacak mı diye soruldu?

Cevaben Muhammet DEMİR: TEOG sonrası durumla ilgili yeni düzenlemeye gidildi, onun ışığında gerekli çalışmalar yapılacaktır. Deneme sınavı uygulanıp uygulanmamasını siz velilerimizin izni Okul aile birliğimizin onayıyla yapılacaktır dedi.

......................tarafından stor perde yapılınca perde şeritleri tehlike arz etmez mi? Koparılmaz mı?

Cevaben Muhammet DEMİR: Çocuklarımıza zaman tanırsak yenilik ve güzelliklere alışacaklardır. Önümüzde bu konu ile ilgili örnekler var. dedi

 

Velilerimizden sorusu olanlara cevapları okul müdürü Muhammet DEMİR tarafından verildi. Oy birliğiyle okulumuzda sınav işleri komisyonu öğretmenlerinin belirleyeceği denemelerin yapılmasına ve giderin okul aile birliğine yapılan bağışlar ile karşılanmasına karar verildi. Söz almak isteyen velilerimize fırsat verilerek konuşmaları sağlandı.

 

Milli Egemenlik Ortaokulu 2017-2018 Eğitim öğretim yılı okul aile birliği toplantısı, Hayırlara vesile olması temennisi ile sona erdi.

 

 

 

DİVAN KURULU

24.10.2017

 

 Ahmet KURUM                                Hüseyin KALKAN                           Yasin Coşkun

   Başkan                                           Üye Veli                                      Üye Veli

 

 

dosyalar/2017_11/07235841_2017_OAB_GENEL_KURUL.mp4