15.12.2023 Tarihli Cuma Tören Duyurusu

15.12.2023 Tarihli Cuma Tören Duyurusu

● Aşağıdaki bilgilendirme tablosu doğrultusunda bir sonraki hafta içinde (25.12.2023) ortak sınavlar başlayacaktır. Öğrencilerimizin ders konu tekrar çalışmalarını planlamalarını öneririz.

● Kayıp eşya sahibinin tesbiti için; öğrencilerimizin cüzdanlarına, anahtarlıklarına, kalemliklerine, kıyafetlerine vb. özel eşyalarına isim soyisim sınıf vb. bilgilerin yazılmasını önemle rica ederiz.

● Haftasonu DYK kurslarımız devamsızlıklar nedeniyle kapanmaya başlamıştır. 8. sınıf öğrencilerimizin kurslara devam etmesi konusunda velilerimizin takipçi olmasını önemle rica ederiz.

● 8.Sınıf öğrencilerimize yönelik  ara tatil döneminde kamp programı düzenlenecektir. Müracaat ve bilgi için M.Önder Karacaoğlu öğretmenimiz ile iletişime geçilmesini rica ederiz.

● Okul içinde cips, kabuklu yiyecek ve okul kantininde satışı yasaklı ürünlerin özellikle öğle arası dışarıdan temin ederek okula getirilmesi yasaktır.

● Okula hangi gerekçe/sebeple olursa olsun (bıcak, falçata, kelebek vb.) kesici alet getirmek kesinlikle yasaktır. Teknoloji ve tasarım dersleri için sadece ders esnasında kullanmak amaçlı küçük ve oval makas getirilebilir.

● Okul içine bisiklet-araç girişine izin verilmemektedir. Bisiklet ile okula gelmeye mecbur olan öğrencilerimizin okul bahçe dışı güvenlik kameraları görüş alanına bisikletlerin kilitli şekilde park edilmesini önermekteyiz. Emniyet tarafından bisikletin alınması veya bisiklet hırsızlık olayı yaşanması durumunda sorumluluk tamamen öğrenciye aittir

● Öğrencilerin okul saatleri içinde (09.00-12.20 ile 13.00-17.10) okul bahçesi dışına okul idaresi bilgisi ve izni dışında çıkış kesinlikle yasaktır

● Öğrencilerimizin güvenliği için velilerimizin okul idaresi ve randevu dahilinde öğretmen ile görüş haricinde okul binalarına girişine izin verilmemektedir.

Tüm öğrenci ve velilerimizin ilköğretim Kurumları Yönetmeliği "Öğrencilerin olumsuz davranışları ve uygulanacak yaptırımlar MADDE-55" in okunmasını önemle hatırlatırız.

11.12.2023 902

ORTAK SINAVA
 KATILACAK SINIFLAR

ORTAK SINAV
UYULANACAK DERSLER

I.DÖNEM 1.SINAV

I.DÖNEM 2.SINAV

Tüm Sınıflar

Türkçe

 Uygulandı

26.12.2023-Salı Günü
2.Ders Saatinde
6.Sınıflara Türkiye Geneli
7.Sınıflara İl Geneli
5.ve 8.Sınıflara Okul Geneli
Uygulanacaktır

Tüm Sınıflar

Matematik

Uygulandı

26.12.2023-Salı Günü
4.Ders Saatinde
6.Sınıflara Türkiye Geneli
5.-7.ve 8.Sınıflara Okul Geneli
Uygulanacaktır

Tüm Sınıflar

Fen Bilgisi

 Uygulandı

3.1.2024
Çarşamba Günü
3.Ders Saatinde

Tüm Sınıflar

Sosyal Bilgiler- İnkılap
Tarihi ve Atatürkçülük

Uygulandı

5.1.2024
Cuma Günü
3.Ders Saatinde

Tüm Sınıflar

Din Kültürü ve
Ahlak Bilgisi

Uygulandı

29.12.2023
Cuma Günü
3.Ders Saatinde

Tüm Sınıflar

İngilizce

Uygulandı

28.12.2023
Perşembe Günü
3.Ders Saatinde

                                                                           
                                                                                                   SINAV YÖNERGESİ

1. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından belirtilen tarihler dikkate alınarak hazırlanan ortak sınav takvimine uygun olacak şekilde sınav tarihleri ders öğretmeni tarafından e-okula işlenecektir.
2. Seçmeli dersler ve uygulama sınavları, ortak sınav takviminden 1 hafta önce veya sonrasında ilgili ders öğretmenlerince uygulanacaktır. Türkçe ve İngilizce dersleri uygulama sınavları ilgili zümre öğretmenlerinin yapacağı toplantısında alınan ortak kararına göre iş ve işlemler yürütülecektir.  Öğrencinin uygulamalı sınavlardan aldığı puanlar (dinleme %25, konuşma %25) ile yazılı sınavdan aldığı puan( %50) birlikte değerlendirilerek sınav puanı oluşturulur.
3. Ortak yazılı sınavların soruları, konu soru dağılım tablosuna göre açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan  oluşacak şekilde hazırlanarak, 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. 
4. Ortak sınavlar belirtilen günde; bir sınav var ise 3.ders saatinde, iki sınav var ise 2. ve 4. ders saatlerinde uygulanacaktır. Ortak yazılı sınavların yapılacağı gün ve diğer saatlerde eğitim ve öğretime devam edilir.
5. Ortak sınav uygulama süresi 1 ders saati yani 40 dakikadır. Sınava geç gelen öğrenciye ek süre verilmez. 
6. Ortak sınavlara katılmayan öğrencilerin bilgileri okul müdürlüğü tarafından sınav bitiminde e-Okula işlenir. Geçerli mazereti bulunan öğrencilerin sınava katılmama gerekçesi ortak yazılı sınav uygulama tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde velisi tarafından okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir. Geçerli mazereti olan öğrenci durumunu belgelendirdiğinde mazeret sınavına alınır. 
7. Bireyselleştirilmiş eğitim programı özel gereksinimli (Bep) öğrencilerin sınav soruları ilgili dersin öğretmeni tarafından öğrenci düzeyine göre sınav soru kâğıdı hazırlanarak aynı gün yazılı sınavı uygulanacaktır.
8. Sınavlar uygulandıktan sonraki 15 gün içinde notlar ilgili dersin öğretmeni tarafından e-okula işlenecektir.