Yüzyüze Eğitim 21 Eylülde Başlayacak

UZAKTAN EĞİTİM  31 AĞUSTOS'TA BAŞLARKEN, YÜZ YÜZE EĞİTİM 21 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın  Ziya SELÇUK'un okulların açılması ile ilgili  yapmış olduğu basın açıklamasının satırbaşları;

*Bilim Kurulun tavsiyeleri doğrultusunda aşamalı ve seyreltilmiş olarak eğitime başlanacak.

*31 Ağustos'ta uzaktan eğitime başlanacak.

* Hazırlanan destek materyalleri ile öğrencilerimizin yanında olmaya devam edecek.

* Okulları açtığımızda; okullarla ilgili herkesin sağlık durumu HES kodları ile takip altında olacaktır.

* 31 Ağustos tarihinde okulları uzaktan öğretim ile açıyoruz. Aşamalı bir şekilde yüz yüze eğitim de başlayacaktır.

* Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek.

* 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak.

* (Kovid-19 tedbirleriyle başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı) Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada ve okullarımızda olacağız.

* (Yüz yüze eğitim) Hangi yaş gruplarında öncelikli olarak başlayacağı hususunu bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda belirleyeceğiz.

* Seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık, uzaktan eğitimle, canlı dersler, EBA TV vasıtasıyla giderilecek.

* Toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında sorumluluk almaya davet ediyorum.

12.08.2020 586