Proje Okulu, Millî Egemenlik Ortaokulu..!

Proje Okulu, Millî Egemenlik Ortaokulu..!

Milli Egemenlik´ten "Mektup Arkadaşım" Projesi...!

07.06.2017 2852

 

Okulumuzca hazırlanan "Mektup Arkadaşım Projesi" kapsamında mektup arkadaşlarıyla tanışma etkinliği düzenlendi. Salihli Milli Egemenlik Ortaokulu tarafından hazırlanan "Mektup Arkadaşım Projesi" başladı. Proje Koordinatörlüğünü Mehmet Önder Karacaoğlu ve Ayben Demirkaya'nın üstlendiği "Mektup Arkadaşım Projesi" Millî Egemenlik Ortaokulu 6. sınıf öğrencileriyle paydaş liselerdeki 9. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Akran danışmanlığını ve empatiyi esas alan proje ile 9. sınıf öğrencileri tecrübelerini 6. sınıf öğrencileriyle paylaştı.

Proje Koordinatörü M. Önder Karacaoğlu "Projenin ilk aşamasında okulumuz 6. sınıf öğrencilerinin listeleri karışık bir şekilde paydaş okullarımız olan Sekine Evren Anadolu Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi ve Salihli Anadolu Lisesine gönderildi. Bu okullardaki 9. sınıf öğrencileri sadece isimleriyle karşılaştıkları kardeşlerine mektup yazarak tecrübelerini, keşkelerini, pişmanlıklarını anlattılar. Mektuplar okullardan proje ekibimiz tarafından alınarak öğrencilerimize ulaştırıldı. İkinci aşamada ise 24 Mayıs Perşembe günü paydaş liselerimizi ziyaret ederek mektup arkadaşları arasında bir tanışma organize ettik. Bu aşamada aynı zamanda bir okul tanıma etkinliği de gerçekleştirmiş olduk." dedi.

Proje Koordinatörü Ayben Demirkaya "Projemiz ile akran danışmanlığını ve empatiyi esas aldık. Üst öğretim kurumundaki öğrencilerin bilgi ve tecrübelerini 6. sınıf öğrencilerine aktarmaları amaçladık. Birebir tanışma organize ederek arkadaşlık ve kardeşlik bağı kurmayı amaçladık." dedi.

Müdürümüz Muhammet Demir ise "Mektup Arkadaşım Projesi´ne emek veren proje koordinatörlerimiz M. Önder Karacaoğlu ve Ayben Demirkaya'ya 6. Sınıf rehber öğretmenleri Bilal Çakır, M. Önder Karacaoğlu, Şerife Yılmaz, Neşe Kaya, Burcu Çelik  ve Hülya Erim'e projenin paydaş okulları Sekine Evren Anadolu Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi, Salihli Anadolu Lisesi idarecilerine, rehber öğretmenlerine ve Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerine teşekkür ediyorum." dedi.

07-06-201707-06-201707-06-201707-06-2017