Milli Egemenlik Ortaokulunda 'Tadımlık Ders' Etkinliğimiz  Yerel Basında

Milli Egemenlik Ortaokulunda 'Tadımlık Ders' Etkinliğimiz Yerel Basında

Millî Egemenlik Ortaokulu öğrencileri Türkçe dersinde tadımlık bir ders işleyerek, farklı bir deneyim yaşadılar.

Türkçe Öğretmeni M. Önder Karacaoğlu, 6. Sınıf Millî Kültürümüz temasını işlerken öğrencilerine sürpiz yaparak ilginç bir ders süreci yaşattı.

"Milli Kültürümüz" temasında yer alan "Tarhananın Öyküsü" adlı metinle 6/D ve 6/E sınıfı öğrencileri önce tarhananın tarihini, sonra yapılışını öğrendiler.

Ders kitabında yer alan etkinliklerle tarhananın tarifini, türlerini, yöresel farklılıklarını da öğrenen öğrenciler ders devam ederken gelen tarhana ikramıyla hem şaşırdılar hem de mutlu oldular. Türkçe Öğretmeni M. Önder Karacaoğlu "Türkçe dersimiz sadece dil bilgisi, yazım kuralları veya noktalama işaretlerinden ibaret değil. Dersimiz aynı zamanda bir kültür dersi. Millî kültürümüze ait yemekler de oyunlar da daha birçok şey de konumuzun birer parçası. Biz de pandemi sonrası eğitimde sosyalleşme, eğitimi hayatın bir parçası olarak sürdürme gayesiyle böyle bir etkinlik planladık. Ege'nin önemli lezzetlerinden olan tarhananın soframıza nasıl geldiğini, nasıl hazırlandığını da öğrenmiş olduk. Dersin sonunda öğrencilerimizin kitapta yer alan diğer metinleri hemen gözden geçirip "Acaba bundan sonra neler işleyeceğiz?" diye düşünüp sormaları bile farkındalık oluşturan bir çalışma ortaya koyduğumu gösteriyor. Destek olan 6/D ve 6/E sınıf annelerimize, ikramı üstlenen velilerimize ve afiyetle yiyen öğrencilerimize teşekkür ediyorum."

10.03.2022 1935

10-03-202210-03-202210-03-202210-03-202210-03-2022

Kaynak: https://www.salihlisektorgazetesi.com/48749/Haber/milliegemenlikortaokulundatadimlikders.aspx