Meslek tanıtım Etkinliğimiz Yerel Medyada Yer Aldı

Meslek tanıtım Etkinliğimiz Yerel Medyada Yer Aldı

Milli Egemenlik Ortaokulunda Meslek Tanıtım Günleri

Okul İdaremiz ve Okul Rehberlik Servisimiz tarafından ilk olarak 8.sinif öğrencilerimize yönelik hangi mesleğimi seçeceğimi biliyorum anketi düzenlenmiş, anket sonuçlarına göre en fazla tercih edilen meslek ve ilçemizde o mesleği icra eden yetkili tarafından öğrencilerimize "Kariyer Farkındalığı Etkinliği, Meslek Tanıtım Günleri" etkinliği düzenlenmeye başlandı.

Okul Rehber Öğretmeni Ayşe Gül DÖNMEZ; Yapılan anket çalışması sonuçları dikkate alınarak yürütülen etkinlik/faaliyet ile merak edilen ve tercihi düşünülen mesleği öğrencilerimize tanıtmak, bilgi vermek, mesleği edinmek için gerekli olan eğitimler, mesleğinin farklı yönleri, maddi ve manevi getirisi, mesleğinin güzel ve zor yanları vb bilgi aktarımında bulunuyor. Öğrencilerimizin meslek erbabı misafirimize yönelttiği soruları cevaplaması ile öğrencilerimizin merak ettikleri meslek hakkında bilgi sahibi olmasına katkı sağlarken, henüz meslek kararını verememiş öğrencilerimize de yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Okul Müdürü Muhammet M.DEMİR; Öğrencilerimize merak ettikleri mesleği tanıtmak, hedefleri erken yaşlarda belirlemelerini sağlamak, karar almalarını kolaylaştırmak amacıyla okul rehberlik servisimiz ile koordineli olarak yürütülen faaliyet ile İlçemizdeki kurum ve kuruluşlar ile özel sektörde mesleğini başarıyla icra eden, kariyer sahibi, mesleğinde saygın kişilere yaptığımız ricamızı iş uygunluk durumlarına göre geri çevirmeyen meslek sahiplerini okulumuz Okul Aile Birliği Konferans Salonunda ağırlayarak öğrencilerimizle tanıştırma ve mesleğini tanıtma fırsatı buluyoruz.
Bizlerin ricasını kırmayarak davetimize icabet eden Salihli Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğünde görevli Avukat Gökhan AÇIKGÖZ Bey ile "Avukatlık" mesleğini, Özel Can Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Sayın Mehmet GÜLLÜHALI Bey ile de "Hekimlik" mesleğini, öğrencilerimize tanıtma imkânı sağladıkları için kendilerine ve görevli oldukları kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerine şükranlarımızı sunarız. Bundan sonraki süreçte de Hâkim/Savcı, Polis, Öğretmen, Siyasetçi, Mimar, İnşaat ve Gıda Mühendisi vb. farklı meslekleri öğrencilerimize tanıtmaya devam edeceğiz, dedi.

08.12.2022 269

08-12-202208-12-202208-12-2022

Kaynak: https://m.salihlisektorgazetesi.com/52217/Haber/milliegemenlikortaokulundameslektanitimgunleri.aspx