Hastalık Şüphesi Durumunda Ne Yapmalıyız?

Hastalık Şüphesi Durumunda Ne Yapmalıyız?

Değerli velimiz, mevsimsel gribal enfeksiyon ile covid-19 un benzerlikler göstermesi nedeniyle sizlerden ricamız, öğrencimizde burun akıntısı, ateş, kusma, ishal, halsizlik belirtilerinden biri veya bir kaçı görülmesi durumunda öğrencimizi okula göndermeyiniz ve mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna götürünüz.

 

23.09.2021 702

Grip Belirtileri Nelerdir?

· Ateş (38 - 41°C), · Baş ağrısı, · Yorgunluk hissi, · Kuru öksürük, · Boğaz ağrısı, · Burun akıntısı, · Adale ağrıları olarak sayılabilir.   Bu belirtiler ne kadar önemsiz gibi görünse de bağışıklık sistemi düşük olan kişilerde, herhangi bir kronik rahatsızlığı olan kişilerde ve yaşlılarda bu hastalık ciddi sonuçlara neden olabilir. 

Koronavirüs Belirtileri Nelerdir?

· Ateş, · Nefes darlığı, · Göğüste hissedilen ağrı veya basınç, · İştah kaybı, · Kuru öksürük, · Yorgunluk, · Tat ve koku kaybı, · Burun tıkanıklığı, · Boğaz ağrısı, · Baş ağrısı, · Kas veya eklem ağrısı, · İshal, · Mide bulantısı ya da kusma olarak sayılabilir.

Bu belirtilerin hastalığın hafif veya ciddi seyretmesine göre ya da kişinin belirli özelliklerine göre değişebileceği söylenebilir.