Geri Dönüşüme Destek Vermek Vatandaşlık Görevidir.

Geri Dönüşüme Destek Vermek Vatandaşlık Görevidir.

Okul Müdürümüz Muhammet Demir; yaptığı açıklama/bilgilendirmede çevreyi koruyup, güzelleştirmenin, vatandas olarak sorumluluğumuz olduğu bilincide olan değerli velilerimiz daha önceki süreçte geri dönüşüme katkı sunmuslar, sınıflarımıza durağından yürütülen Geri Dönüşüm projelerin içinde yer alarak destek sunmuslardi. Pandemi sürecinde evde hayat var diyerek kalabalık ortamda bulunmama ve evimizde çekirdek ailemizle vakit geçirme adına evlerimizde bulunduğumuz bu süreçte tüketimlerimizi artırdık. Özellikle tüketim sonrası atil duruma gelen yağ, pil, poşet vb. doğada yok olması uzun süre alan ancak geri kazandırılması mümkün olan atık ürünleri evimizde biriktirmek ozellikle çevre felaketlerin yaşanmaya başladığı günümüzde bir vatandaş olarak birinci derecede sorumluluğumuz haline gelmiştir. Gelecek kuşaklara daha temiz bir çevre bırakmak isteyen bilinçli bireyler olarak evinizde geri dönüşümü mümkün olan ürünleri cop olarak değil, geri dönüşüm olarak planlamak doğa için çok önemli olan atık kutuları yapmak ve bu atiklari geri dönüşüm için okulumuza bırakmanız yeterli olacaktır. Öncelikle bu güzel vatanın bir ferdi olarak sorumluluk duygusuyla atık pil ve atık yağları biriktirmek, geri dönüşüme kazandırmayı bir davranış haline getirmektedir. Evlatlarıma iyi bir ebevey, öğrencilerime iyi bir örnek olmak için daha önce okullar arası geri dönüşüm çalışmalarına destek sunmuş ve il 2.lığı elde etmenin hakli gururunun öğrencilerimizle birlikte yaşamıştım. Daha önce atik toplama merkezi ve büyük geri dönüşüm kutuları çok fazla yoktu ve bunları imhada zorlanırken, simdi duyarlı belediyelerimiz ve yöneticilerimiz sayesinde neredeyse her köşebasinda geri dönüşüm kutuları bulunmaktadır.

Doğa ve gelecek için aşırı derecede önemde olan GERI DÖNÜSÜM çalışmalarına tüm velilerimizin, doğayı korumak ve iyi örnek olunmasi amacıyla destek sunmasını önemle rica ediyorum. Dedi 

Okul müdürümüz okulumuza toplamda 11.5 lt atık yağ, 115 adet 1,70 gr atik pil teslim ederek örnek bir davranışta bulunarak çevre bilinci oluşması adına önderlik etmiştir.

19.12.2020 1198

19-12-202019-12-202019-12-2020