Gazilerimize Ziyarette Bulunduk.

Gazilerimize Ziyarette Bulunduk.

Okulumuz değerler kulübü öğrencilerimiz, rehber öğretmeni Adem AYDIN Bey ve Okul Müdür Yardımcısı Emre BALABAN Bey'in de katılımıyla ilçemiz gaziler derneği üyesi birbirinden kıymetli gazilerimize 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle ziyarette bulunarak, onlara çiçek takdiminde bulunduk. Müdür Yardımcısı Emre BALABAN Bey;

Öğrencilerimizin bu gün vesilesiyle gazilik unvanının da şehitlik kadar kudsi bir mevki ve makam olduğu, her Türk evladının bu kudsi makama ulaşma arzusunda olduğunu ziyaret vesilesiyle anlatmaya çalıştık.

Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.   Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.   Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, Devletimizin tüm kurum-kuruluşları ve imkânlarının yanlarında olduğunu bir kez daha ifade ederiz. dedi.

Günün anısına toplu halde hatıra fotoğrafı çektirilerek.ziyaret sonlandırıldı.

22.09.2023 247

22-09-202322-09-202322-09-2023