Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinliğimiz

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinliğimiz

     Camiler, Allah katında en sevimli ve kutsal mekânlardır. Bu mekanlar, kutsallığını ve önemini Allah’ın evi olmasından ve kıblemiz olan Kabenin şubesi olarak değerlendirilmelerinden almaktadır. Camilere cemaat olmak ise, maddî ve manevî bakımdan, o mübarek mekânları imar ve ihya etmek demektir.
     Camilerimiz yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekanlardır. Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır. Kurtuluş Savaşı sırasında yaşanan bir çok olay camilerimizin ve din görevlilerimizin vatan savunmasında ne denli öneme sahip olduklarını gösteren yüzlerce örnekle doludur.
     Kutsal camilerimiz kadar, bu camilerde görev yapan insanlar da önemlidir. Çünkü toplumumuzda temel insani ve ahlaki değerlerin yaşamasına, toplumumuzun manen yükselmesine önemli katkılar sağlayan, camilerimizin inşa ve imarında rol alan, dünyevi bir karşılık beklemeden büyük fedakarlıklarda bulunan, samimi davranış ve güler yüzleriyle gönüllerini bütün insanlara açan, hikmet dolu sözleri, dinlendirici hoş sohbetleriyle büyük, küçük herkesin gönlünü kazanan ve görev mahallerinde büyük azim ve gayretle dini hizmetleri en güzel bir şekilde sunmaya gayret eden Din Görevlilerimiz, bu şerefli hizmetleriyle Peygamberimizin varisleri olmuşlardır.
     Okul Müdürümüz ve Değerler Kululübü rehber öğretmenimiz eşliğinde öğrencilerimizle birlikte okulumuza komşu camilerimizin imam hatiplerine ziyarette bulunarak camiler ve din görevlileri haftalarını kutladık. Ağırlamaları ve ikramları için kıymetli imam hatip hocalarımız Mehmet İnce ve Yunus Sarıkaya Hocalarımıza, haftanın anlamına binaen bilgilendirmede bulunan ilçe vaizimiz sayın Fatih ARSLAN hocamıza teşekkür ederiz.
     Kendilerini aziz milletimizin dinî ve manevi hayatına hizmete adayan değerli din görevlilerimizin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı tebrik ederiz.

 

13.10.2023 243

13-10-202313-10-202313-10-202313-10-202313-10-202313-10-202313-10-202313-10-2023