5.Sinif Proje Sınıfı Sınav Tarihi Belli Oldu

5.Sinif Proje Sınıfı Sınav Tarihi Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı´nca yapılan 5. sınıf kayıt işlemleri e-okul üzerinden genellikle Temmuz ayı başında yapılmakta olup öğrencilerin ikametgâhları da esas alınacak.

Ortaokul 5. sınıf kayıt başvuru işlemleri için (https://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/MEM/IOM00009.aspx )adresindeki formuna öğrenci T.C. kimlik no , doğum tarihi bilgileri girilerek öğrencinin hangi ortaokulda eğitim göreceğini sitem üzerinden öğrenebilir.

Sınıfların Z sistemine ( tum siniflar esit basarida) göre belirlenmesi ve Yabancı Dil Ağırlıklı Program Proje sınıfına girecek öğrencilerin belirlenmesi amacıyla 27 Ağustos Cuma günü Saat:10.00'da 5.sınıf öğrencilerimize yönelik 4.sınıf konularını içeren sınav uygulanacaktır. 27 Agustos itibariyle E-Okul sisteminde okulumuz öğrencisi olarak görünenler sinava katılabilecektir. Öğrencilerimiz sınava gelirlen kalem silgi, su ve Kimlik Belgesini yanında bulundurmak zorundadır.

Sınav Notunun %70 ve 4.Sınıf Not ortalamasının %30'u baz alınarak sıralama yapılacak 2 şubelik (ilgili yönetmelik gereği en fazla toplam 68 öğrencimiz Yabancı dil ağırlıklı sınıflara kayıt olma hakkı kazanacaktır. ) Sınava katılmayan-katılamayan öğrencilerimiz 4.sınıf yılsonu not ortalamalarına göre A-B-C-D Şubelerine Z Sistemine göre yerleştirilecektir.

(Z Sistemi Nedir? Öğrenciler başarı sırasına göre listelendikten sonra her sınıfın aynı not ortalamasına göre oluşturulması için uygulanan sistemdir.)

Proje Sınıfında 13 saat olarak okutulacak İngilizce kitapları okul aile birliğimizin ilgili kararı gereği İngilizce zümre toplantısında belirledikleri kitaplar ücreti mukabilinde alınacaktır. Proje sınıfını istemeyen öğrencimizin yerine sıradaki öğrenci, velimizin izniyle alınacaktır. Sınıflar 3 Eylül 2021 Cuma günü Z Sistemine göre belirlenecek ve sitemizden duyurulacaktır.

Homojen (yakın değerlere sahip) ve şeffaflık ilkesine göre sınıflarımızın belirlenmesinden sonra, sınıflar arası geçiş taleplerine KESİNLİKLE izin verilmeyecektir. ( Okul rehberlik servisimizin önerisi, disiplin kurulumuzun kararı ve okul müdürünün onayı ile sınıf değişikliği hariç)

08.08.2021 3136