5.Sınıf Okuyacak Öğrenci Velilerimizin Dikkatine

5.Sınıf Okuyacak Öğrenci Velilerimizin Dikkatine

6 Eylül tarihinde öğrencilerimizi okulumuzda misafir ederek okulumuz ve bölümlerinin tanıtımı yapılarak; aynı gün içinde Sınıfların Z sistemine göre belirlenmesi ve Yabancı Dil Ağırlıklı Program uygulanacak 2 sınıf için talebin çok olması, taleplerin hakkaniyet çerçevesinde karşılanması amacıyla 5.sınıf öğrencilerimize yönelik 4.sınıf konularını içeren sınav uygulanacaktır. Öğrencilerin sınav salonları ve yerleri 5 Eylül 2023 tarihinde okul web sitemizden ilan edilecektir. Öğrencimiz sınava gelirken Kalem-Silgi-Su ve TC Kimlik Belgesini yanında bulundurması/getirmesi gerekmektedir. 6 Eylül tarihinde serbest kıyafet ile okula gelebileceklerdir.

Sınav Notunun %70 ve 4.Sınıf Not ortalamasının %30'u baz alınarak sıralama yapılacak ve 2 şubelik (toplam 76 veya 80 öğrenci) Yabancı dil ağırlıklı sınıflara kayıt olma hakkı kazanacaktır. Sınava katılmayan-katılamayan öğrencilerimiz 4.sınıf yılsonu not ortalamalarına göre A-B-C-D Şubelerine Z Sistemine göre yerleştirilecektir. (Z Sistemi; Sınıf oluşumunda tüm sınıfların eşit nota sahip olduğu, sınıflararası başarı seviyesinin aynı olduğu sistemdir)

Proje Sınıfı kitapları okul aile birliğimizin ilgili kararı gereği İngilizce zümre toplantısında belirlenen (yerel veya ulusal yayınlar; oxford, cambridge, yds vb.) şekilde ücretleri mukabilinde alınacaktır. Proje sınıfını istemeyen öğrencimizin yerine sıradaki öğrenci, velimizin izniyle alınacaktır. Sınıflar 9 Eylül 2023 günü Z Sistemine göre belirlenecek ve sitemizden duyurulacaktır. Proje sınıf uygulaması sadece 5.sınıfta uygulanması geçerli olup, 6.sınıftan itibaren normal eğitime geçilecektir.

Homojen (yakın değerlere sahip) ve şeffaflık ilkesine göre sınıflarımızın belirlenmesinden sonra, ikiz-üçüz kardeş hariç sınıflar arası geçiş taleplerine KESİNLİKLE izin verilmeyecektir. (Okul rehberlik servisimizin önerisi, disiplin kurulumuzun kararı ve okul müdürünün onayı ile sınıf değişikliği yapılabilmektedir.)

Okul Kıyafeti ile ilgili bilgilendirme için TIKLAYINIZ.

Önemli: Kayıtlar adrese dayalı sistem gereği bakanlıkça otomatik olarak yapılmakta olup, herhangi bir kayıt işlemi yapılmamaktadır. 

20.06.2023 4265

Sınav Tarihi : 6 Eylül 2023 (Oryantasyon dönemi)
Sınav saati : 10.00
Sınav Yeri: Milli Egemenlik Ortaokulu (Sınav Salon-Yerleri 5 Eylül tarihinde duyurulacaktır)

Sınava gelirken Kimlik Belgesini mutlaka getirilmesi gerekmektedir.