5.Sınıf Geçici Sınıf Listeleri Yenilenecektir

Değerli velilerimiz, kıymetli öğrencilerimiz...

Öncelikle tüm öğrenci ve velilerimizin yaşanılan salgın döneminde sabırlı ve anlayışlı olmasını, Temizlik, Maske, Mesafe kuralına herdaim uyulmasını beklediğimizi belirtmek isteriz.

Daha önceki bilgilendirmelerimizde de belirttiğimiz üzere Bakanlığımızın  31.08.2020 tarihli yazısında yüzyüze eğitimler başlayana kadar 5.Sınıflar Yabancı Dil Ağırlıklı Proje Sınıf uygulaması geçici olarak durdurulmuştu.
Daha önceki dönemlerde sınıfların eşit başarı düzeyine sahip olması amacıyla sınav bazlı Z sistemi olarak sınıflar oluşturulmaktaydı. Yaşanılan salgın sürecinden dolayı, öğrencilerimizin yüzyüze eğitime başlayamadığı için bu yıl ilk olarak alfabetik sıraya göre 4 adet geçici sınıf belirlemiştik.

Ancak;

Canlı sınıf uygulamasında sınıfların aşırı kalabalık olmasından dolayı derslerin verimli işlenememesi,

4 şubemize ek yeni 2 şube daha eklenecek olması,

Öğretmen-Veli iletişimi ve bilgi alışverişini güçlendirmek amaçlı Sınıf Rehber öğretmenli whatsapp gurupların oluşturulması gerektiğinden dolayı sınıflar geçici olarak tekrar düzenlenecek olup, sınıfların oluşumunda not ortalamalı Z sistemi uygulanacaktır.

Oluşturulan yeni sınıfların da GEÇİCİ oluşturulduğunun bilinmesini önemle bildiririz.

NOT: Yüzyüze eğitime başlandığında şeffaflık, adalet, sınıflararası başarı eşitliğini sağlamak amaçlı sınav yapılarak kalıcı sınıflar oluşturulacak, Bakanlığımızın uygun görmesiyle yabancı Dil Ağırlıklı Proje sınıfları açılacaktır.

Geçici olarak oluşturulan yeni sınıflar kısa süre içerisinde web sitemizde yayınlanacaktır.

Not Ortalamalı Z Sistemi ÖRNEK

A Şubesi B Şubesi C Şubesi