Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selcuk'un Açıklamaları

Ziya SELÇUK- TRT HABER

✅Tam kapanma sürecinde hem idare hem de öğretmenler okula gitmeyecek (okul müdürü de dahil).Bu bir TAM KAPANMA.

✅ Elbette gönlümüz okulların açılmasından yana ama önce sağlık .

✅ Amacımız öncelikleri de dikkate alarak tüm sınıfları açabilmek.

✅ 17 Mayıs sonrası hangi sınıflar açılacak 2 hafta içinde belli olur.

✅ Ortaokullarda yüzde 30 oranında sınavlar yapıldı. 12. Sınıflarda tamamen sinavlar yapıldı.

✅ Olağanüstü bir dönemde olduğumuz için 1 sinavla süreci sürdürüyoruz.

✅YKS ve LGS ertelenmesi şu an söz konusu değil.

✅Genel tabloya bakıldığında öğrencilerin temaslı ya da pozitif olma durumu toplumdaki grafiklere göre  %20 daha düşük.Okul daha kontrollü bir ortam, öğretmenlerimiz çok dikkatli.

✅ 24 Şubat'ta başlanan öğretmen aşılaması 425.500 öğretmenimiz için aşı randevusu açıldı.Aşı tedarik durumuna göre peyderpey aşılama yapılacak.

✅ Öğrenme kayıpları her zaman var. Tamamlama çalışmaları her zaman olacaktır.Her bir öğrenci için tamamlayıcı kitaplarımız var.Yaz döneminde de çalışmalar olacak.

✅Sınav öncesi gidip öğretmenlerinden yüz yüze eğitim alabilirler.

✅Tam kapanma sürecinde okullarımız kapalı olacak.

✅Okullar 2 Temmuz'a kadar açık. Arzumuz 2 Temmuz'da karneleri yüz yüze vermek ama KARNELER DİGİTAL VERİLEBİLİR.

✅750 bin tablet dağıttık.Takibini yapıyoruz.

✅ uzaktan eğitim yüz yüze eğitimi yönetmekten 2 kat daha zordur. Öğretmenlerim bu süreçte en çok yıpranan meslek gruplarından biridir.

✅Salgın sonrası için 2 yıllık planlama yapıyoruz. 2 yıllik ulusal destekleme programı hazır.

✅En çok üzüldüğüm nokta öğrencilerin 2 baharı da kaçırmış olması.

✅Tam kapanma sürecinde fiziksel egzersizi ve kitap okumayı ihmal etmemelerini öneririm.

✅Kısa vadede ek atama olamayacaktır.

29.04.2021 311