5.Sınıf Yabancı Dil Ağırlıklı Proje Sınıfı Uygulama Bilgilendirmesi (2022-2023)

Milli Eğitim Bakanlığı´nca yapılan 5. sınıf kayıt işlemleri e-okul üzerinden genellikle Temmuz ayının 2-3.haftaları içinde öğrencilerin ikametgâh adresleri esas alınarak yapılmaktadır. Okullarda kayıt işlemleri yapılmamaktadır.
              E-okul sistemine giriş yapıp; öğrenci T.C. kimlik no, öğrenci okul no, girilerek öğrencinin hangi ortaokulda eğitim göreceğini sitem üzerinden öğrenebilir.
( https://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/MEM/IOM00009.aspx )

Sınıfların Z sistemine göre belirlenmesi ve Yabancı Dil Ağırlıklı Program Proje sınıfına girecek öğrencilerin belirlenmesi amacıyla ORYANTASYON (5-9 Eylül 2022 tarihlerinde uyum eğitimi) döneminde (5.sınıf öğrencilerimize yönelik 4.sınıf konularını içeren) sınav (kesin tarih okul web sitemizde belirtilecek) uygulanacaktır.

Sınav Notunun %70 ve 4.Sınıf Not ortalamasının %30'u baz alınarak sıralama yapılacak ve 2 şubelik (ilgili yönetmelik gereği sınıflar 30 kişiden fazla olmayacağı için toplam 60 öğrenci) Yabancı dil ağırlıklı sınıflara kayıt olma hakkı kazanacaktır. Sınava katılmayan-katılamayan öğrencilerimiz 4.sınıf yılsonu not ortalamalarına göre A-B-C-D Şubelerine Z Sistemine göre yerleştirilecektir. (Z Sistemi; Sınıf oluşumunda tüm sınıfların eşit nota sahip olduğu, sınıflararası başarı seviyesinin aynı olduğu sistemdir)

Proje Sınıfı kitapları okul aile birliğimizin ilgili kararı gereği İngilizce zümre toplantısında belirlenen (Oxford, Cambridge, yds vb.) şekilde ücretleri mukabilinde alınacaktır. Proje sınıfını istemeyen öğrencimizin yerine sıradaki öğrenci, velimizin izniyle alınacaktır. Sınıflar 9 Eylül 2022 Cuma günü Z Sistemine göre belirlenecek ve sitemizden duyurulacaktır. Proje sınıf uygulaması sadece 5.sınıfta uygulanması geçerli olup 6.sınıftan itibaren normal eğitime geçilecektir.

Homojen (yakın değerlere sahip) ve şeffaflık ilkesine göre sınıflarımızın belirlenmesinden sonra, ikiz-üçüz kardeş hariç sınıflar arası geçiş taleplerine KESİNLİKLE izin verilmeyecektir. (Okul rehberlik servisimizin önerisi, disiplin kurulumuzun kararı ve okul müdürünün onayı ile sınıf değişikliği hariç)

01.07.2022 4881

Sınav Tarihi : 6 eylül 2022 (Oryantasyon dönemi)
Sınav saati : 10.00