Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Duyurusu Ekte Sunulmuştur

Spor Lisesine Öğrenci Seçimi Duyurusu ekte sunulmuştur

Cevap Anahtarı LGS 2018 A Kitapçığı

May

Il Milli Egitim Müdürlüğümüzce Sinav Giriş Belgelerinin Renkli olması istenmesinden dolayi yarın 01.06.2018 Cuma Günü Renkli Sinav Giriş Belgelerinin teslim alinmasini önemle rica ederiz.

May

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün ilgi (c) yazısında, "Söz konusu Genelge eklerinden "Spor Lisesi Sınav Değerlendirme Ölçütleri Çizelgesi (EK-7)" ile uyumlu olması nedeniyle Genelge eki “Spor Lisesi Sınav Değerlendirme Çizelgesi (EK-12)”nde yer alan; "Fiziksel uygunluk (70 Puan)",  "b-Dayanıklılık (15 Puan)", "ç- Çabukluk ve hız (15 Puan)" ve "2- Ritim (15 Puan)" olarak değerlendirilmesi gerekmektedir." denilmektedir.

May

Mezuniyet Albümü Salı günü Rehberlik ve Kariyer Planlama dersinde dağıtılacaktır

May

LGS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA!

LGS giriş belgeleri dün MEB tarafından açıklandı. Öğrenciler, okul müdürlükleri aracılığıyla e-Okul üzerinden sınava giriş belgelerini alabilecekler. Sınav giriş belgeleri, okul müdürlükleri tarafından mühürlenerek öğrenciye teslim edilecek.

Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alıyor. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek.

Sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler, belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüklerinden alabilecek.

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

LGS NASIL UYGULANACAK?

SÖZEL BÖLÜM
Türkçe: 20 soru
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 10 soru
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 10 soru
Yabancı Dil: 10 soru

SAYISAL BÖLÜM
Matematik: 20 soru
Fen Bilimleri: 40 soru

Her alan için 8’inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak.

Sınav, 02 Haziran 2018 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci bölüm 09.30’da, ikinci bölüm 11.30’da başlayacak.

İlk olarak sözel bölüm 50 soru ve 75 dakika, ikinci olarak sayısal bölüm 40 soru 60 dakika olmak üzere uygulanacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sınavının sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde MEB´in resmi internt sitesi (www.meb.gov.tr) üzerinden adayların erişimine açılacak

May

Millî Eğitim Bakanlığı, okulların tatile girmesinin ardından yaklaşık 1 milyon öğretmene yönelik düzenlenecek mesleki eğitim programının detaylarını belirledi.

May

Sınav Başvurusu Yapamayanlar için bugün 28.05.2018 10.00 ile 16.00 saatleri arasında başvuru yapacaklardır. tüm Velilerimize bilgilendirme sms gönderilmiştir.