Öğrencilerimize Yönelik Çevrim İçi Hazır Bulunuşluk Uygulaması

Öğrencilerimize Yönelik Çevrim İçi Hazır Bulunuşluk Uygulaması

İl Müdürlüğümüzce, ilimiz ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin yeni bir bilgiyi edinmeleri sürecinde sahip olmaları gereken ön öğrenmelerin tespit edilmesi ve öğretmenlerin eğitim sürecini veriye dayalı olarak planlamaları için geri bildirimler sağlamak amacıyla 'Çevrim içi Hazırbulunuşluk Uygulaması' gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Hazırbulunuşluk sınavı, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı kazanımları esas alınarak yapılacak ve 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencilerine yönelik olacaktır. Sınav iki oturum şeklinde uygulanacak olup birinci oturumda Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (5, 6, ve 7. sınıflarda Sosyal Bilgiler) ile Yabancı Dil derslerinden, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden her dersten 10'ar soru olmak üzere her sınıf seviyesi için toplam 60 sorudan oluşacaktır. Sınav sonrasında sınav sorularının çözümlerine "Manisa Ölçme Değerlendirme Merkezi Youtube Kanalı" üzerinden ulaşılacaktır.

 

SINAVA DAİR AÇIKLAMALAR

 

- Sınavda Sayısal ve Sözel olmak üzere 2 ayrı bölüm, 6 ayrı test ve 60 soru bulunmaktadır.

- Sözel Bölüm Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (5, 6, ve 7. sınıflarda Sosyal Bilgiler), Din kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce olmak üzere 4 ayrı testten oluşmaktadır.

- Sözel Bölümdeki Türkçe, Sosyal Bilgiler, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce testlerinin her biri 10 sorudan oluşmakta ve bölümde toplam 40 soru bulunmaktadır.

- Sayısal Bölüm Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 2 ayrı testten oluşmaktadır.

- Sayısal Bölümdeki Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her biri 10 sorudan oluşmakta ve bölümde toplam 20 soru bulunmaktadır.

- Sınav için belirlenmiş bir süre yoktur. Öğrenciler için tavsiye edilen süre Sözel Bölüm için 50 dakika, Sayısal Bölüm için 40 dakika olmak üzere toplam 90 dakikadır.

 

  SINAV ESNASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 - Öğrencilerin sınav uygulamasına girebilmeleri için  "@gmail.com" uzantılı e-posta adresi almaları gerekmektedir. Bu adresle ayrıntılı sınav geri bildirimi alınabilecektir.

- Sınava başladığınızda sırasıyla önce Öğrenci Bilgileri Bölümü karşınıza çıkacaktır. Bu bölümde Adı-Soyadı, Okul Adı ve İlçe Adı kısımlarının eksiksiz biçimde doldurulması gerekmektedir. Karşınıza çıkan bölümü doldurmadan diğer bölümlere geçmenize izin verilmeyecektir.

-  Öğrenci Bilgileri Bölümünü doldurduktan sonra Sözel Bölüm karşınıza çıkacaktır. Sözel Bölüm tamamlanmadan Sayısal Bölüme geçilememektedir.

- Sözel Bölüm tamamlanınca Sayısal Bölüm karşınıza çıkacaktır. Sayısal Bölüm de tamamlandığında "GÖNDER" butonuyla sınavınızı sonlandırmanız gerekmektedir. "YANITLARINIZ GÖNDERİLDİ" uyarısını aldıktan sonra sınavınız sistemimize aktarılmış olacaktır.

- Bu uyarıyı aldıktan sonra sistemden çıkış yapıp sınav sorularının cevap anahtarlarını mail adresinize gelen bölümde inceleyebilirsiniz. Ayrıca karne gönderilmeyecektir.

- Sınav uygulamasına tek giriş hakkı olup, öğrenci bilgilerinin doğru ve eksiksiz girilmesi uygulamanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlayacaktır.

- Sınav uygulaması için gerekli olan internet erişim adresi 5 Ekim 2020 Pazartesi Saat: 08.00 'den itibaren " manisaodm.meb.gov.tr" sitesinde aktif hale gelecektir.

 

 NOT: 5 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlayacak olan sınavlarla ilgili olarak sistemde aksaklık yaşanmaması için EK-1'de bulunan sınav uygulama takvimine riayet edilmesi, gerekli duyuruların yapılarak öğrencilerin sınavlara katılımının sağlanması ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması hususu ehemmiyet göstermektedir.

İLÇELER

8. SINIFLAR

7. SINIFLAR

6. SINIFLAR

5. SINIFLAR

 

SALİHLİ

7 Ekim 2020 Çarşamba

08:00-23.59

14 Ekim 2020 Çarşamba

08:00-23.59

21 Ekim 2020 Çarşamba

08:00-23.59

28 Ekim 2020 Çarşamba

08:00-23.59

01.10.2020 9778

Kaynak: http://manisaodm.meb.gov.tr/www/cevrimicihazirbulunuslukuygulamasi/icerik/52