Çevreye Duyarlıyız Kampanyasına Desteklerinizi Bekliyoruz.

Çevreye Duyarlıyız Kampanyasına Desteklerinizi Bekliyoruz.

Kampanyaya katılımı artırma, öğrencilerimize çevre bilinci kazandırma adına (atık kagit) geri dönüşüm için bu yıl kullandığı ders kitabı, test kitapları vb. atık kağıtları getiren (yardimci personelimize teslim edip, adını yazdiran) öğrencilerimiz (şort, yırtık kot, açık göbek, mini vb.) haric, yaşına ve genel ahlaki değerlerimize uygun olma şartıyla son hafta serbest kiyafet ile okula gelebilecektir.

 

      06.06.2022 ile 17.06.2022 tarihleri arası okulumuz tarafından "Çevreye Duyarlıyız" temalı atık kağıt toplama kampanyası başlamıştır. Öğrencilerimizin cevreye duyarlı olmasını sağlamak ve bilinç geliştirmek amaçlı başlatılan kampanyaya tüm öğrencilerimizin katılımını beklenmektedir. Evden getiridikleri özellikle kullanılmış ders kitabı, defter, gazete, soru bankası vb. atıklar toplanarak, tekrar kullanımının sağlanması hedeflenmektedir.

 

Ogrencilerimiz bu yıl kullandigi ders kitabı, defter, soru bankasi, gazete vb. atik kagitlari okulumuza getirerek geri dönüşümde kullanılması; cevreye ve doğaya kazandirilmasi amacli baslatilan kampanyaya destek sunabiliriz.

Ogrencilerimiz sinif ogretmenine adini yazdirarak teslim edebilir.

Orman Kaynakları Açısından;

Türkiye´de orman kaynakları kağıt üretimine paralel olarak gelişmemekte, bu yüzden kağıt sanayi için hammadde sıkıntısı doğmaktadır. 1 ton kağıt üretimi için takriben 3 m³ ağaca ihtiyaç vardır ki, atık kağıdın değerlendirilebilmesi ile odun kullanımı sınırlandırılabilmektedir.

İstatistiklere Bakıldığında;

Atık kağıt kullanılmaması halinde; Türkiye´de günde 175 hektar, Dünya´da ise her dakikada 110 bin hektar orman yok olmakta. Bunun getireceği doğa tahribatı ve ekolojik dengeye verdiği zarar ise hiçbir ekonomik bedelle ödenmeyecek kadar ağırdır.

20 yaşındaki ağaçtan 60 kg. kağıt elde edilirken, 150 kg. atık kağıttan 100 / 140 kg. mamul kağıt/ karton elde etmek mümkün olmaktadır

07.06.2022 607

Değerli Öğrencimiz...

Karne almaya gelirken bu yıl kullandığınız kitapları, kaynak kitapları, kullanmayacağınız defter ve atık kağıtları okul idaresine teslim ederek, sınıf öğretmeninize adınızı yazdırmayı UNUTMAYINIZ.